Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră orală și în 2016!

21 Ian 2016
Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră orală și în 2016!

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră orală și în 2016!

Publicat în categoria: Sfaturi în stomatologie Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Începutul unui nou an reprezintă pentru mulți un bun prilej pentru a lua hotărâri legate de îmbunătățirea sănătății, schimbarea stilului de viață, schimbarea look-ului, o îngrijire mai atentă a sănătății dentare. Dar câte din aceste hotărâri se mențin dincolo de luna ianuarie? Programul încărcat, stresul, agitația pot reprezenta adevărate obstacole în calea angajamentelor luate.

Iată câteva sfaturi simple, dar importante, pentru a vă menține sănătatea orală și în noul an:

  • Periați-vă dinții de două ori pe zi. Periajul e indicat să se facă cu blândețe, timp de 2-3 minute.
  • Utilizați ața dentară zilnic, cel puțin o dată pe zi, pentru a îndepărta placa bacteriană înainte ca aceasta să se transforme în tartru.
  • Schimbați periuța de dinți înainte ca perii acesteia să devină uzați sau la fiecare trei luni. Periuțele uzate adună bacterii care pot provoca gingivită sau alte afecțiuni gingivale. În situația în care ați fost răcit sau ați avut o infecție, schimbați periuța pentru a evita o reinfectare.
  • Încercați să reduceți consumul alimentelor și băuturilor care pot afecta smalțul dentar, adoptând o dietă echilibrată. O modalitate rapidă de a îndepărta acizii care atacă suprafața smalțului dentar sau a coloranților (artificiali sau naturali) care vă pătează dinții este de a clăti cavitatea orală cu apă, imediat dupa masă. Apa îndepărtează acizii și agenții de colorare rămași pe suprafața smalțului dentar. Consumați sucurile folosind un pai, pentru a evita ca acestea să vină în contact direct cu dinții pentru un timp mai indelungat și pentru a reduce astfel riscul apariției cariilor dentare.
  • Așteptați cel puțin o oră înainte de periajul dinților, după masă.

Și o ultimă recomandare, nu uitați de controlul stomatologic periodic! Nu așteptați să apară durerea, pentru a vizita medicul dentist.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , ,