Cele mai importante trei motive pentru care ar trebui să mergeți la dentist

11 Feb 2015
Cele mai importante trei motive pentru care ar trebui să mergeți la dentist

Cele mai importante trei motive pentru care ar trebui să mergeți la dentist

Publicat în categoria: Sfaturi în stomatologie Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Se estimează că în România un procent mai mare de 50% din populație nu merge regulat la stomatolog. Dacă se ia în calcul și o igienă orală precară, există toate elementele care vor duce, în cele mai multe dintre cazuri, la agravarea unor afecțiuni care altfel ar putea fi rezolvate foarte ușor în cadrul unui control de rutină. Vizitele regulate la stomatolog vă vor scuti de multe neplăceri: durere, disconfort, timp pierdut, bani cheltuiți etc.

Am enumerat pentru dumneavoastră trei motive importante pentru care ar trebui să mergeți la stomatolog:

1. Descoperirea afecțiunilor înainte ca acestea să avanseze

Vizitele regulate la stomatolog vă pot scuti de multe probleme viitoare. Medicul va putea să identifice afecțiuni în stadiu incipient, care pot fi ușor și ieftin rezolvate. Nu mai vorbim că veți fi scutit de durerea ce sigur va apărea peste câțiva ani, dacă problema nu este rezolvată.

Majoritatea afecțiunilor de la nivelul cavității orale nu vor da simptome în stadiul incipient. Acestea vor apărea în momentul în care afecțiunile sunt deja avansate.

2. Stomatologia a evoluat mult în ultimul timp

Este posibil să aveți teamă de stomatolog datorită unor experiențe neplăcute pe care le-ați avut în trecut (în copilărie poate). Trebuie să știți că stomatologia a avansat mult de atunci. Au fost dezvoltate multe tehnologii și tratamente care pot rezolva problemele dentare pe care le aveți, cel mai important, fără durere, datorită substanțelor folosite în timpul intervenției și după aceasta. De asemenea, stomatologia estetică a avansat mult în ultimii ani, iar în zilele noastre există soluții pentru a reface orice zâmbet.

3. Există metode de atenuare a fricii de medicul dentist

Dacă aveți teamă de medicul dentist, de ace sau de durere, trebuie să știți că există soluții medicamentoase care vă pot relaxa înainte de vizita la medicul stomatolog. De asemenea, inhalosedarea este un procedeu de sedare conștientă ce garantează terapie în manieră absolut nedureroasă, într-o stare de maximă relaxare și securitate.

Dacă ați citit până în acest punct, nu mai stați pe gânduri! Îngrijirea sănătății dentare este foarte importantă.

La clinica stomatologică ArtDent, echipa noastră se pune în slujba dumneavoastră oferindu-vă servicii de înaltă calitate într-un mediu modern în care nu este precupețit nici un efort pentru ca normele de igienă să fie respectate în cele mai mici detalii. Vă invităm să ne contactați în vederea stabilirii unei programări, utilizând datele din pagina de contact sau formularul de programare on-line.
Vă mulțumim.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , ,