Consumați aceste fructe și legume pentru a avea dinți mai albi

15 Noi 2014
Consumați aceste fructe și legume pentru a avea dinți mai albi

Consumați aceste fructe și legume pentru a avea dinți mai albi

Publicat în categoria: Alimentație sănătoasă Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Zâmbetul dumneavoastră este primul lucru care iese în evidență la întâlnirile cu alte persoane. Rămâne în amintirea lor și este un mijloc prin care le transmiteți acestora informații legate de personalitatea dumneavoastră. Pe scurt, prima impresie pe care o persoană și-o face despre dumneavoastră, depinde de zâmbetul pe care îl afișați, iar acesta, la rândul lui, depinde de starea dinților dumneavoastră. Dinții albi și fără pete ajută mult la o primă impresie pozitivă, deci aveți grijă de ei.

Dacă dinții reprezintă un impediment pentru un zâmbet relaxat și generos, există metode și tratamente care vă vor ajuta în îngrijirea dinților. Unele pot fi aplicate de medicul stomatolog, altele, care țin de obiceiuri sănătoase, pot fi urmate cu perseverență de dumneavoastră, în fiecare zi.

În acest articol vom evidenția câteva fructe și legume, pe care, dacă vă veți baza dieta, veți reuși să afișați un zâmbet de invidiat și veți avea o sănătate de fier.

Căpșunile

Căpșunile conțin acid malic, un acid organic slab, care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți. De asemenea, căpșunile conțin antioxidanți care ajută la diminuarea numărului de bacterii care favorizează apariția petelor pe dinți.

Ananasul

Ananasul conține o enzimă naturală numită bromelaină, un compus cu proprietăţi antiinflamatoare. Potrivit unui studiu recent, publicat în „International Journal of Dental Hygiene”, bromelaina este utilizată ca ingredient în pastele de dinți ce îndepărtează petele de pe dinți.

Brocoli

Brocoli este bogat în fier. Fierul ajută la formarea unei bariere protectoare pentru smalțul dinților, reducând efectele activității bacteriilor și pericolul formării petelor sau a cariilor dentare. Consumul de brocoli proaspăt și crud ajută la curățarea dinților.

Merele

Consumul de mere ajută la curățarea dinților și la întărirea gingiilor. Au un conținut bogat în acid malic. Consumate cu moderație  ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți și reduce numărul bacteriilor răspunzătoare de respirația urât mirositoare.

Morcovii

Consumul de mere ajută la curățarea dinților și la întărirea gingiilor. Au un conținut bogat în acid malic. Consumate cu moderație  ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți și reduce numărul bacteriilor răspunzătoare de respirația urât mirositoare.

Ciupercile Shiitake

Ciupercile Shiitake conțin elemente care inhibă dezvoltarea bacteriilor în cavitatea bucală și previn depunerile de tartru.

Pătarea și decolorarea dinților se pot produce odată cu creșterea în vârstă, dar în majoritatea cazurilor, răspunzătoare pentru acestea sunt alimentele consumate, băuturile, fumatul, etc. O dietă sănătoasă, un stil de viață sănătos, renunțarea la fumat și vizitele regulate la stomatolog vă vor ajuta să aveți un zâmbet impecabil.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,