Cum să îi spui cuiva că are o respirație urât mirositoare?

20 Mai 2015
Cum să îi spui cuiva că are o respirație urât mirositoare?

Cum să îi spui cuiva că are o respirație urât mirositoare?

Publicat în categoria: Întrebări frecvente, Sfaturi în stomatologie, Știați că... Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Respirația urât mirositoare este neplăcută. Dacă aveți probleme cu respirația urât mirositoare vă puteți simți jenat să discutați cu prietenii sau colegii dumneavoastră, poate chiar cu cei dragi. Probabil sunteți rușinat, fiind conștient de problema dumneavoastră, să îi supuneți pe cunoscuți calvarului de a suporta mirosul neplăcut, atunci când vă aflați în preajma lor.

Vestea bună este că medicul stomatolog vă poate ajuta să remediați această problemă. De regulă, respirația urât mirositoare este cauzată de afecțiuni stomatologice – cum sunt bolile gingivale – care, dacă pot fi rezolvate, vor duce la ameliorarea problemei și la dispariția ei.

Dar ce faceți dacă cel care are probleme cu respirația urât mirositoare nu sunteți dumneavoastră, ci unul dintre apropiații dumneavoastră? Cum îi spuneți că are o problemă serioasă care îi deranjează pe cei din jur?
În funcție de situație, este posibil să treceți cu vederea problema și să considerați că nu merită să vă puneți în postura celui care dă o veste greu de digerat. Dar, este de asemenea posibil să încercați să îl înștiințați pe cunoscutul dumneavoastră de respirația urât mirositoare, care de altfel poate însemna prezența unei afecțiuni medicale de care el nu este conștient.

Pentru a vă ajuta în demersul dumneavoastră, am listat în continuare câteva lucruri pe care le puteți încerca astfel încât interlocutorul să primească vestea fără a-i fi rănite sentimentele.

Fiți delicați. Respirația urât mirositoare este un subiect delicat, deci este important să îl abordați pe prietenul, colegul sau cel apropiat dumneavoastră cu respect și cu multă grijă. Trebuie să vă abțineți de la glume pe seama respirației urât mirositoare sau de la tentația de a fi prea direcți. În timp ce anumiți oameni pot răspunde bine la glume pe acest subiect, alții pot fi profund deranjați și riscați să vă tensionați relația cu aceștia. Pentru a nu risca în nici un fel, abordați problema într-un mod neutru: „Am remarcat ceva în neregulă și aș vrea să mă asigur că ești bine.”

Discutați în particular. Dacă ați remarcat că cineva are o respirație urât mirositoare, fiți sigur că și ceilalți au remarcat. De aceea este mai bine să nu abordați discuția cu posesorul acesteia în fața celorlalți. Este mai bine să purtați discuția în particular – de exemplu în mașină sau în timpul unei plimbări în parc.

Trimiteți o felicitare anonimă în care să îi spuneți de problema lui. Există multe website-uri care vă permit trimiterea unor felicitări electronice. Unele sunt drăguțe și amuzante, altele sunt mai sobre și emoționante, dar oricare poate transmite un mesaj destinatarului și reprezintă un mijloc confortabil de comunicare mai ales dacă doriți să atrageți atenția asupra situației dar considerați că o discuție față în față nu este indicată.

Spuneți deschis ce soluții folosiți pentru a trata respirația urât mirositoare. Chiar dacă nu aveți o problemă serioasă cu respirația urât mirositoare, este posibil să știți câte ceva despre tratarea acesteia și despre remediile care pot fi utilizate. Aducând subiectul la întâmplare în conversația cu interlocutorul dumneavoastră, este posibil să îl determinați să conștientizeze problema cu care se confruntă și să ia măsuri pentru a o rezolva.

Dacă toate metodele descrise mai sus vi se par nepotrivite în situația dumneavoastră, mai există metode prin care puteți să transmiteți mesajul. Puteți să-i oferiți prietenului dumneavoastră o gumă de mestecat fără zahăr cu aromă de mentă de fiecare dată când stați împreună și discutați. În acest fel, în timp, este posibil ca el să realizeze că are o problemă și să facă ceva pentru a o rezolva.

Știți că respirația urât mirositoare poate fi rezultatul unei afecțiuni și doriți să ajutați persoana care suferă de aceasta, dar nu sunteți foarte apropiați? Există o soluție și în această situație. Puteți să discutați cu unul dintre prietenii comuni despre problemă, iar acesta, la rândul lui să îi transmită mesajul.

Indiferent de modul în care decideți să tratați situația descrisă în acest articol, nu uitați niciodată să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră orală pentru a nu vă pune prietenii în situația delicată în care să vă atragă atenția.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , ,