Dinții dumneavoastră sunt pregătiți pentru vacanță?

04 Aug 2015
Dinții dumneavoastră sunt pregătiți pentru vacanță?

Dinții dumneavoastră sunt pregătiți pentru vacanță?

Publicat în categoria: Întrebări frecvente, Sfaturi în stomatologie Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Ultima lună de vară este pentru mulți luna vacanțelor. Fie că destinația dumneavoastră pentru mult așteptata vacanță de vară este pe litoral, la munte, sau poate veți călători mai departe, spre o locație tropicală, vacanța dumneavoastră ar trebui să fie relaxantă și plină de experiențe minunate. Cu siguranță v-ați gândit la ce trebuie să pregătiți pentru vacanță: v-ați pregătit ținutele, ați pregătit mașina, dar dinții dumneavoastră sunt pregătiți de vacanță? Dacă au trecut mai bine de 6 luni de la ultimul control stomatologic, atunci ar fi indicat să vă programați cât mai curând o vizită la medicul stomatolog, pentru a vă asigura că dinții dumneavoastră nu vă vor face probleme tocmai în vacanța mult așteptată. Ultimul lucru la care v-ați gândi ar fi apariția unei dureri de dinți.

Așadar, este foarte important să acordați atenție sănătății orale atât înainte cât și în timpul vacanței.

Iată câteva sfaturi pentru vacanță:

  • mergeți la un control stomatologic înainte de vacanță pentru a verifica sau chiar a trata eventuale probleme ale dinților
  • nu uitați să puneți în bagaj periuța de dinți, pasta de dinți și ața dentară
  • continuați să vă periați dinții și în timpul vacanței pentru a evita acumularea de placă bacteriană
  • nu uitați că menținerea sănătății orale este foarte importantă și în timpul vacanței, așa că acordați atenție alimentelor și lichidelor pe care le consumați. Încercați să evitați consumul excesiv de băuturi și alimente cu conținut ridicat de zahăr, întrucât zaharurile afectează smalțul dinților. Dacă ați consumat băuturi care pătează dinții (ex: vin roșu, cafea, ceai negru, sucuri carbogazoase) pentru un minut puteți să vă clătiți gura cu apă.
  • nu ronțăiți gheață întrucât puteți să vă distrugeți smalțul dentar sau chiar să vă alegeți cu un dinte ciobit
  • nu vă folosiți dinții pe post de deschizător de sticle sau cutii, întrucât pot apărea accidente nedorite, cum ar fi ciobirea unui dinte sau chiar fracturarea acestuia.

Dacă ați parcurs cele câteva sfaturi de mai sus, sunteți pregătiți pentru o vacanță fără griji! Vă dorim zâmbete proaspete și strălucitoare pe toată perioada vacanței!

Vă pregătiți să mergeți în vacanță? Vă așteptăm pentru un control stomatologic la clinica noastră din București. Ne puteți contacta utilizând datele de contact sau formularul de programare on-line.

Vă așteptăm.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , , , ,