Ești stânjenit / stânjenită că nu ai mai fost de mult timp la dentist?

19 Mai 2015
Ești stânjenit / stânjenită că nu ai mai fost de mult timp la dentist?

Ești stânjenit / stânjenită că nu ai mai fost de mult timp la dentist?

Publicat în categoria: Întrebări frecvente, Sfaturi în stomatologie, Teama de stomatolog Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

V-ați hotărât să mergeți la stomatolog pentru un control de rutină? Excelentă decizie! Dar dacă mergeți rar la stomatolog pentru control – sau chiar deloc – ați putea fi îngrijorat / îngrijorată de ceea ce ar putea spune medicul dentist. Este posibil să nu fiți pregătit / pregătită să ascultați ce îl îngrijorează pe medicul stomatolog cu privire la igiena dumneavoastră orală – v-ați putea simți jenat / jenată.

Dacă aceste griji și gânduri vă fac să ezitați să vă programați la medicul stomatolog, nu vă descurajați! Mulți oameni uită să meargă la controalele stomatologice de rutină – nu sunteți singurul / singura.

Este recomandat să mergeți la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an, pentru un consult periodic. Există o serie de motive pentru care aceste recomandări ar trebui respectate. În primul rând dentistul poate descoperi probleme dentare în stadiu incipient și poate interveni înainte ca acestea să avanseze, să cauzeze disconfort și să necesite tratamente costisitoare.

Dacă nu vă simțiți confortabil la gândul că trebuie să stați pe scaunul de consultații și să ascultați o prelegere despre importanța igienei orale, nu trebuie să vă mai faceți griji. Majoritatea stomatologilor nu mai adoptă această strategie care îi poate produce anxietate pacientului. În schimb el vă va sfătui și vă va ajuta să vă mențineți sănătatea orală la valori excelente și să aveți un zâmbet de invidiat. Mai mult, medicul stomatolog este conștient că dacă experiența dumneavoastră la clinica stomatologică este una pozitivă, sunt mai multe șanse să reveniți la următorul consult de rutină și astfel să vă bucurați de o sănătate orală excepțională. Dentistul va avea grijă ca de fiecare dată când veți urca pe scaunul stomatologic să fiți relaxat / relaxată și pregătit / pregătită să înfruntați orice probleme pot fi găsite în timpul consultației.

Dacă sunteți jenat / jenată de starea dinților dumneavoastră, amintiți-vă ca stomatologul a văzut cazuri mult mai grave. De-a lungul carierei lor, medicii stomatologi văd pacienți cu aproape toate problemele dentare care sunt tratate în cărțile de stomatologie. Nu uitați! Ei sunt pregătiți să evalueze starea dumneavoastră de sănătate orală și nimic nu îi poate surprinde.

Unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi luați în considerare pentru a face din experiența dumneavoastră la stomatolog una pozitivă, este acela de a fi sincer / sinceră cu medicul în ceea ce privește temerile dumneavoastră legate de consultație. Spuneți-i dentistului dacă aveți sentimente de teamă care v-au ținut departe de scaunul de consultații. Stomatologul va avea mai multe informații referitoare la sentimentele dumneavoastră și va încerca să transforme experiența într-una plăcută.

Dacă sunteți în căutarea unor stomatologi dedicați și preocupați de pacientul de pe scaunul de consultații, vă putem ajuta să găsiți unul. La clinica stomatologică ArtDent Total, București veți găsi o echipă de profesioniști bine pregătiți și gata oricând să vă răspundă la întrebări cu amabilitate. Vă garantăm o experiență plăcută la stomatolog. Trebuie doar să faceți o programare.

Vă puteți programa utilizând formularul online sau puteți suna la clinică utilizând datele din pagina de contact.

Nu ezitați să luați decizia bună pentru sănătatea dumneavoastră orală.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,