Opt motive pentru a investi în sănătatea dinților dumneavoastră

11 Feb 2015
Opt motive pentru a investi în sănătatea dinților dumneavoastră

Opt motive pentru a investi în sănătatea dinților dumneavoastră

Publicat în categoria: Sfaturi în stomatologie Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Orice om își dorește un zâmbet impecabil. Posesorul unui astfel de zâmbet va crea o impresie bună în orice situație, reușind să întoarcă întotdeauna lucrurile în favoarea sa. Un zâmbet frumos va transmite întotdeauna informații despre personalitatea puternică a celui care îl poartă. Mai mult, un zâmbet sănătos nu va da o stare de bine doar posesorului, ci și celor din jur.

Cu răbdare și perseverență, oricine își poate îmbunătăți și menține un zâmbet impecabil. Iată 8 motive importante pentru care ar trebui să vă gândiți serios să investiți în sănătatea dinților dumneavoastră și într-un zâmbet perfect:

1. Pentru a feri dinții de elemente care îi pot afecta

Dinții sănătoși sunt dinți frumoși. Dacă nu sunteți atent la ce mâncați sau ce beți în timpul zilei, dinții dumneavoastră pot fi afectați puțin câte puțin – în timp micile „avarii” se vor acumula, zâmbetul dumneavoastră având de suferit. Va trebui să investiți timp, atenție, să practicați o autodisciplină serioasă pentru a înlătura cât mai mult posibil elementele care vă pot afecta dinții – igiena orală riguroasă este deosebit de importantă. La acest punct intră și vizitele regulate la stomatolog și ședințele pentru detartraj.

2. Pentru un zâmbet excelent în ocazii deosebite

Există evenimente la care un zâmbet frumos este important. Un astfel de eveniment ar putea fi un interviu pentru angajare, o ședință la job sau o nuntă. Indiferent de eveniment, un lucru este sigur – veți dori să arătați și să vă simțiți bine și chiar să îi impresionați pe cei din jurul dumneavoastră.

3. Pentru a reduce cheltuielile la stomatolog

Investind acum într-o igienă orală riguroasă, veți evita cheltuielile mari în viitor. Uneori oamenii nu realizează cât de importante sunt vizitele regulate la medicul stomatolog. Neglijând igiena dentară o perioadă mare de timp, ei vor ajunge în cele din urmă la stomatolog când vor avea o problemă și, în această situație, când se impune efectuarea unor lucrări dentare de refacere a funcțiilor aparatului dentomaxilar vor apărea cheltuieli mai mari. De aceea, este mult mai bine să respectați vizitele regulate la medicul stomatolog – acesta va putea să identifice o afecțiune în stadiu incipient și să o trateze înainte să apară complicațiile. Economisiți bani, dar veți fi scutit și de mult disconfort și durere.

4. Pentru a vă menține sănătatea generală a organismului

Sănătatea orală are influență asupra stării generale de sănătate. De exemplu, placa bacteriană care se depune pe dinți datorită unei igiene orale precare, poate duce la apariția infecțiilor la nivelul gingiilor. Odată infecția instalată, organismul începe să lupte cu aceasta, la nivelul cavității orale producându-se inflamarea țesutului gingival.
Studiile au arătat că există o legătură între afecțiunile gingivale și bolile de inimă. Chiar dacă această legătură este încă studiată, este clar că peste 91% dintre cei cu boli de inimă au și afecțiuni gingivale.

Menținerea unei igiene orale riguroase și vizitele regulate la stomatolog vă vor feri de infecții la nivelul cavității orale.

5. Pentru a economisi timp

În ziua de astăzi timpul este foarte important. Mulți oameni nu realizează că o igienă orală riguroasă zilnică îi va ajuta să economisească timp pentru ei și pentru familiile lor în viitor. Neglijarea sănătății orale va duce la apariția urgențelor stomatologice – adevărate consumatoare de timp. Uneori disconfortul cauzat de urgențele stomatologice vă vor face indisponibili la locul de muncă zile la rând.

Este deci mai bine să mergeți la dentist pentru controalele de rutină, decât să ajungeți rar dar în urgență, când tratarea afecțiunilor agravate vor consuma mai mult timp.

6. Pentru a preveni respirația urât mirositoare

Trebuie să recunoaștem că respirația urât mirositoare poate fi o barieră serioasă în relaționarea cu ceilalți. Sunt situații în care duce la insucces la prima întâlnire, la job sau la un interviu pentru angajare. Pentru a fi sigur că veți face o primă impresie bună în orice situație, trebuie să vă asigurați că aveți o respirație proaspătă – iar aceasta nu se poate obține întotdeauna luând un drajeu cu mentă înainte de eveniment.

Se știe că o cauză a respirației urât mirositoare o reprezintă consumul de alimente cu miros specific, cum sunt ceapa și usturoiul. Totuși, respirația urât mirositoare care persistă mult timp, cunoscută și sub numele de halitoză, are cauze la nivelul cavității orale. Mirosul neplăcut poate fi determinat de o igienă orală precară, boli parodontale, bacteriile de pe suprafața limbii, protezele dentare insuficient curățate, resturi de mâncare rămase între dinți, infecții în gât sau carcinoame orale.

Deoarece respirația urât mirositoare poate reprezenta un simptom al afecțiunilor serioase, trebuie să discutați despre aceasta cu medicul dentist – acesta vă va ajuta să aflați cauzele problemei și le va putea îndepărta.

Cea mai bună metodă prin care puteți preveni apariția respirației urât mirositoare este să respectați vizitele regulate la stomatolog și să mențineți o igienă orală riguroasă în fiecare zi. Veți fi astfel încrezător într-un rezultat pozitiv în orice situație și nu jenat de zâmbetul dumneavoastră.

7. Pentru a preveni bolile gingiilor

Bolile gingivale pot reprezenta o problemă serioasă. Acestea sunt infecții bacteriene la nivelul gingiilor, provocate de acumularea plăcii bacteriene – strat lipicios format din resturi alimentare și bacterii ce se dezvoltă pe dinți și poate cauza o serie întreagă de probleme dacă nu este îndepărtat periodic.

Uneori, chiar dacă mențineți o igienă dentară riguroasă, placa bacteriană tot se va acumula pe dinți, puțin câte puțin. De aceea, este important să mergeți regulat la medicul stomatolog pentru ca acesta să poată îndepărta orice acumulare a plăcii bacteriene.

Placa bacteriană care se acumulează pe dinți se vâ întări și se va transforma în tartru, un strat mai greu de îndepărtat. Bacteriile pot provoca inflamarea gingiilor – netratate, vor duce în timp la pierderea dinților.

8. Pentru a vă întări stima de sine și încrederea în forțele proprii

Dinții pătați, respirația urât mirositoare și o sănătate orală precară, vă pot deteriora mult zâmbetul. Un zâmbet pe care veți încerca să îl ascundeți datorită problemelor dentare, va afecta interacțiunea cu alte persoane. Toate acestea vor avea un impact negativ asupra încrederii de sine.

Când sunteți sănătos, nivelul de bucurie crește și vă veți simți mult mai încrezător în forțele dumneavoastră. Un zâmbet frumos determină o evaluare pozitivă din partea celor cu care interacționați.

Dacă sunteți în căutarea unui nou loc de muncă, un zâmbet impecabil poate fi un avantaj care face diferența. Oricine poate avea un zâmbet frumos apelând la serviciile pe care cosmetica dentară le pune la dispoziție în zilele noastre.

Sperăm că cele opt motive expuse mai sus vă vor convinge că investind acum în sănătatea dinților dumneavoastră vă va scuti de o mulțime de probleme pe viitor și va contribui la starea dumneavoastră de bine. Nu ar trebui să amânați – sănătatea dentară se poate menține cu investiții mici efectuate la timp și se poate recâștiga cu greu dacă amânați până o veți pierde.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,