29 Iul 2014
Ortodonție

Ortodonție

Publicat în categoria: Știați că... Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Încă din vechime oamenii au folosit diverse proceduri pentru îndreptarea și corectarea dinților. Cu toate acestea, ortodonția ca știință a luat ființă abia după anul 1880.
Lui Pierre Fauchard, un chirurg francez, care este cunoscut și ca „părintele stomatologiei moderne”, îi sunt atribuite multe inovații în ortodonție datorită unei publicații pe care a lansat-o în anul 1728, „Chirurgul dentist” ( FR: Le chirurgien dentiste ), în care a dedicat un întreg capitol defectelor danturii și procedurilor medicale de corectare a acestora.
În zilele noastre ortodonția a avansat foarte mult. Există aparate ortodontice atât fixe cât și mobile, vizibile sau discrete cu rezultate excepționale în corectarea defectelor danturii.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , ,