Pantofii care „mușcă”

26 Noi 2014
Pantofii care „mușcă”

Pantofii care „mușcă”

Publicat în categoria: Curiozități Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Dominic Young și Mariana Fantich doi artiști dintr-un atelier din estul Londrei, numit Fantich&Young, au avut o idee mai puțin obișnuită – au fixat pe tălpile mai multor perechi de pantofi, dinți care îi imită pe cei umani.

Se numesc pantofi „apex predator” și sunt descriși pe site-ul Fantich&Young ca fiind „prădători fără prădători, poziționați în vârful lanțului trofic al pantofilor”. În loc de tălpile din cauciuc obișnuite, artiștii au „implantat” sute de dinți artificiali, obținând un rezultat interesant pentru unii, macabru sau grotesc, pentru alții.

Întrebat dacă se poate merge pe stradă cu acești pantofi, Young a răspuns că nu este recomandat, dar, cei care doresc neapărat să îi încalțe și să îi poarte în oraș, trebuie să ia în considerare o „programare” la medicul stomatolog, pentru plombarea unor dinți de pe talpă, chiar a doua zi.

Cei doi artiști au elaborat mai multe modele de încălțări cu dinți, atât pentru bărbați cât și pentru femei. Alături de încălțămintea neobișnuită, cei doi artiști au fabricat și un costum din păr de om, din aceeași specie „apex predator”.

Galerie de imagini
Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , ,