Pasta de dinți

01 Iul 2014
Pasta de dinți

Pasta de dinți

Publicat în categoria: Știați că... Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Ca și periuțele de dinți, anumiți compuși pentru curățarea dinților și împrospătarea respirației au fost folosiți încă din antichitate. Scrierile egiptene timpurii, cele chinezești, grecești și scrierile romane descriu diferite amestecuri de paste de dinți și pulberi. Ingredientele folosite atunci pentru a crea o aromă atrăgătoare includeau fructe sub formă de pulbere, miere, și flori uscate. Au fost însă folosite și ingrediente ciudate precum soareci, ficatul de animale, șopârle!
Pastele de dinți moderne au început să apară în 1800. Un medic dentist pe nume Dr. Peabody a fost prima persoană care să sugereze adăugarea de săpun în pasta de dinți.
Fluorul a fost adăugat în pasta de dinți, prima dată, în 1956.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , ,