Sfaturi pentru o igienă dentară riguroasă în 2015

05 Ian 2015
Sfaturi pentru o igienă dentară riguroasă în 2015

Sfaturi pentru o igienă dentară riguroasă în 2015

Publicat în categoria: Sfaturi în stomatologie Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Sănătatea dinților este foarte importantă pentru un zâmbet perfect, dar și pentru sănătatea generală a organismului. Studiile au evidențiat o legătură între bacteriile din cavitatea bucală și bolile de inimă, nașterile premature sau accidentele vasculare. Deci, odată cu începerea noului an, poate ar trebui să luăm în considerare și practica unei igiene dentare riguroase. Mai jos am listat pentru dumneavoastră câteva sfaturi pentru practici sănătoase:

1. Alimentație fără zahăr
O dietă sănătoasă constituie primul pas pentru dinți puternici. Încercați să consumați alimente fără zahăr și evitați mâncărurile și dulciurile care se lipesc de dinți. Beți apă, lapte și ceai neîndulcit în locul băuturilor carbogazoase și a sucurilor de fructe care conțin zahăr. Zahărul este metabolizat de bacteriile din cavitatea bucală și transformat în acizi, care slăbesc smalțul dinților și pot duce la apariția cariilor.

2. Periaj dentar
Pentru a preveni carierea dinților și pentru a vă păstra gingiile sănătoase, spălați-vă pe dinți cel puțin două minute, de două ori pe zi. Asigurați-vă că zonele greu accesibile sunt curățate temeinic și că nu vă răniți gingiile în timpul periajului. Aplicarea unei presiuni prea mari în timpul periajului sau spălatul prea des pe dinți, poate leza smalțul dinților. Din acest motiv, utilizați o periuță de dinți cu perii moi. Nu uitați să curățați și limba; acolo se dezvoltă bacterii ce pot cauza o respirație urât mirositoare.

3. Utilizarea aței dentare
Utilizarea aței dentare pentru a îndepărta resturile de mâncare care rămân în spațiile dintre dinți, este indispensabilă unei bune igiene dentare.

4. Folosirea apei de gură
Folosirea apei de gură în fiecare zi poate face minuni asupra stării de sănătate a dinților dumneavoastră. Apa de gură fără alcool nu va afecta secreția de salivă și va preveni uscăciunea gurii. Utilizați apa de gură înainte de a merge la culcare, pentru un efect pozitiv maxim.

5. Utilizarea periuței de dinți potrivite pentru dinții dumneavoastră
Pe piață există diferite tipuri de periuțe de dinți. Important este să vă asigurați că găsiți o periuță de dinți pe care să o folosiți pentru a vă curăța dinții, fără a vă răni gingiile. Se recomandă utilizarea unei periuțe de dinți cu perii moi, dar, indiferent de tipul de periuță de dinți aleasă, importantă este schimbarea acesteia la fiecare 2 – 3 luni. Depozitați periuța de dinți în poziție verticală, cu perii în sus, într-un loc uscat pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor.

6. Utilizarea unei paste de dinți potrivite
Alegerea unei paste de dinți potrivite pentru dumneavoastră este foarte importantă pentru menținerea unei bune igiene dentare și a dinților albi. Cereți un sfat medicului stomatolog atunci când alegeți pasta de dinți.

7. Vizite regulate la medicul stomatolog
Pentru a avea dinți și gingii sănătoase, vizitați medicul dentist cel puțin o dată la șase luni. Aceste vizite sunt foarte importante și nu ar trebui amânate, pe cât posibil. În timpul acestor vizite medicul dentist va verifica dacă există semne de carii, boli gingivale și simptome ale cancerului oral.

În anul 2015 urmați aceste reguli pentru a vă asigura că dinții dumneavoastră se mențin puternici și sănătoși. Discutați cu medicul stomatolog despre implementarea unui plan de tratament personalizat în conformitate cu nevoile dumneavoastră.

Dacă aveți întrebări și doriți o consultație la unul din specialiștii noștri, vă rugăm să ne contactați utilizând datele din pagina de contact sau programați-vă utilizând formularul de programare on-line.

Vă mulțumim și vă așteptăm.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,