Sfaturi pentru un zâmbet frumos de primăvară

20 Mar 2015
Sfaturi pentru un zâmbet frumos de primăvară

Sfaturi pentru un zâmbet frumos de primăvară

Publicat în categoria: Sfaturi în stomatologie Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Primăvara a sosit! Iarna se îndepărtează. Natura se trezește la viață și îmbracă straie noi pentru anul acesta. Este un moment excelent pentru a face un angajament cu tine însuți / însăți pentru continuarea / începutul practicării unor obiceiuri de viață sănătoase. Starea de bine se poate dobândi cu puțin efort și atenție. Zâmbește! Viața are multe de oferit.

Zâmbetul tău transmite căldură și fericire celor din jur. Este însă important de știut, că zâmbetul vorbește și despre stilul tău de viață și reflectă obiceiurile tale. Mai mult, sănătatea cavității orale și sănătatea generală a organismului tău sunt în strânsă legătură una cu cealaltă.

De aceea, am strâns pentru tine câteva sfaturi stomatologice pentru a începe o primăvară însorită căreia să îi zâmbești fără nici un fel de rețineri.

1. Înlocuiește-ți periuța de dinți. Ca o regulă generală, este o idee bună să îți înlocuiești periuța de dinți la fiecare trei luni. Dacă nu ai făcut lucrul acesta recent, îți recomandăm să îl faci în perioada imediat următoare. Mai mult, dacă ai fost răcit de curând, nu uita să schimbi periuța de dinți imediat ce te-ai vindecat. Vei evita în acest fel o posibilă reinfectare.

2. Aprovizionează-te cu elementele de care ai nevoie pentru a menține o igienă orală riguroasă. Stocul trebuie să includă: pastă de dinți, ață dentară, apă de gură, periuțe de dinți. Întocmește o listă cu tot ce ai nevoie și aprovizionează-te.

3. Nu uita să ai o dietă echilibrată, fără alimente sau băuturi cu conținut mare de zahăr. Zahărul constituie hrana bacteriilor din cavitatea orală. Acestea îl metabolizează și elimină acizi care atacă smalțul dinților. În timp, acest atac constant duce la apariția cariilor dentare.

4. Spală-te pe dinți de două ori pe zi. Periază dinții cel puțin două minute la fiecare spălare. Nu uita să folosești și ața dentară pentru a curăța spațiile dintre dinți unde periuța de dinți nu poate pătrunde. Aceste câteva minute alocate igienei dentare în fiecare zi, te vor scuti cu siguranță de o mulțime de probleme pe viitor, de timp petrecut la clinica stomatologică pentru tratament și de disconfort.

5. Programează-te pentru o vizită la stomatolog. Cât a trecut de la ultima vizită la stomatolog? Dacă nu ai mai fost la stomatolog de anul trecut, este cazul să o faci acum. Sigur în timpul sărbătorilor de iarnă ai mâncat dulciuri sau alte mâncăruri specifice. Sunt șanse mari ca dinții tăi să fi fost „taxați” de obiceiurile alimentare din timpul sărbătorilor. Este timpul să faci un control la medicul stomatolog pentru a preveni eventuale carii sau afecțiuni la nivelul cavității orale, care îți pot da bătăi de cap mai târziu. Nu uita să te programezi și la un detartraj.

Te invităm la clinica stomatologică ArtDent din București pentru un consult de primăvară. Poți face o programare utilizând datele de contact sau formularul de programare on-line.

Te așteptăm.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,