Ce se întâmplă după procedura de implant dentar și cum trebuie să mă îngrijesc?

26 Noi 2014
Ce se întâmplă după procedura de implant dentar și cum trebuie să mă îngrijesc?

Ce se întâmplă după procedura de implant dentar și cum trebuie să mă îngrijesc?

Publicat în categoria: Implantul dentar, Întrebări frecvente Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Datorită dezvoltării stomatologiei, procedura de implantare dentară se efectuează aproape fără durere, în zilele noastre.

După intervenția stomatologică propriu-zisă, este necesar ca pacientul să urmeze cu strictețe indicațiile medicului stomatolog implantolog. Dintre aceste indicații și instrucțiuni amintim câteva:

  • Umflarea și învinețirea zonei înconjurătoare poate apărea după procedură, iar acest lucru este normal. Dacă însă apare și durerea severă a zonei, trebuie să vă prezentați imediat la specialistul implantolog.
  • Va exista o sensibilitate a gingiilor în zona intervenției care va persista între două și șase zile, pe măsură ce gingiile și structura osoasă se acomodează cu implantul.
  • Deși medicul implantolog va face totul pentru a reduce sângerările ulterioare procedurii, mici scurgeri de sânge se pot produce în primele 24 de ore de la intervenție. Pentru a preveni aceasta, va trebui să mențineți o mică presiune pe tifonul din gură, aproximativ o oră după operație.
  • Menținerea unei igiene riguroase a cavității bucale este imperios necesară pentru pacienții cu implant dentar.
  • Evitați periajul zonei implantului pentru a nu desface cusăturile. Dacă observați un abces gingival în zona respectivă, trebuie să consultați imediat medicul implantolog.
  • Evitați consumul de alcool și fumatul până la vindecarea completă a zonei implantului.

Este imperios necesar să mergeți la medicul specialist implantolog pentru controale regulate ale zonei în curs de vindecare.

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , ,