Implantul dentar ­- oare îmi este recomandat?

28 Ian 2015
Implantul dentar ­- oare îmi este recomandat?

Implantul dentar ­- oare îmi este recomandat?

Publicat în categoria: Implantul dentar, Întrebări frecvente Publicat de: Clinica Stomatologică ArtDent București

Orice pacient care a pierdut un dinte este, în general, un candidat pentru implantul dentar. Este important să aveți o sănătate generală bună. Totuși, există situații în care implantul dentar nu se recomandă, iar aceste situații țin de prezența unei afecțiuni, cum ar fi: diabet netratat, cancer, afecțiuni netratate ale gingiilor sau de anumite obiceiuri nesănătoase cum sunt fumatul sau consumul de alcool. Singurul în măsură să hotărască dacă puteți primi un implant dentar sau nu, este medicul stomatolog, în cadrul unei evaluări stomatologice. Este important ca în timpul evaluării sănătății dentare să îi dați specialistului toate informațiile legate de sănătatea dumneavoastră generală și cele legate de eventuale tratamente medicamentoase pe care le urmați (aici sunt incluse atât cele prescrise de medic cât și suplimentele alimentare care pot fi luate fără prescripție medicală).

Enumerăm mai jos câteva situații în care pacienților nu li se recomandă implantul dentar:

  • Pacienții în creștere, ale căror maxilare sunt încă în dezvoltare
  • Femeilor însărcinate
  • Pacienții fumători – fumatul încetinește sau împiedică recuperarea după procedura de implant dentar
  • Pacienții care consumă alcool sau substanțe halucinogene – aceștia, în majoritatea cazurilor nu vor urma recomandările medicului stomatolog după procedura de implant dentar
  • Pacienții care au primit doze mari de radiații la nivelul capului sau a gâtului
  • Pacienții cu boli cronice sau alte afecțiuni cum sunt:
    • diabet necontrolat
    • hemofilie
    • deficiențe serioase ale sistemului imunitar
    • boli de țesut conjunctiv
  • Pacienții care iau anumite medicamente care pot afecta sistemul imunitar
  • Pacienții cu bruxism

Specialiștii echipei medicale sunt cei care vor evalua starea dumneavoastră de sănătate. Este posibil ca în anumite cazuri, chiar dacă sunteți într-una din situațiile descrise mai sus, medicul stomatolog să vă considere un pacient bun pentru implantul dentar. Totul depinde de severitatea afecțiunii de care suferiți la momentul consultului. Dacă faceți parte dintre pacienții care pot primi un implant dentar, medicul stomatolog vă va comunica opțiunile disponibile și riscurile. El va discuta cu dumneavoastră pentru a stabili împreună cel mai bun plan de tratament. Dacă medicul stomatolog consideră că nu vă este recomandat implantul dentar, vă va prezenta alte metode de tratament care sunt potrivite pentru dumneavoastră.

Dacă vă doriți un implant dentar este indicat să vă programați pentru un consult la medicul stomatolog.

 

Specialiștii noștri vă stau la dispoziție la clinica stomatologică ArtDent din București pentru a vă da cele mai bune informații în legătură cu implantul dentar. Vă puteți programa pentru un consult utilizând datele de contact din pagina de contact sau utilizând formularul de programare on-line. Nu ezitați să ne contactați!

Vă mulțumim și vă așteptăm!

Informațiile conținute în acest articol au scop informațional/educațional general și nu oferă sfaturi medicale individuale. Acest material nu trebuie să înlocuiască sfatul medical profesionist și nu este un substitut pentru diagnostic sau tratament. Nu ignorați sfatul medical profesionist în luarea oricărei decizii ce privește sănătatea dumneavoastră. Dacă aveți o problemă medicală specifică trebuie să consultați un medic specialist. Etichete: , , , , , , , , , , ,